Client: Berliner and Associates Architecture
Project Size: 4,500 SF

Berliner’s office is a showcase of ideas for adaptive re-use of a classic commercial building.  Originally built for light industrial and retail-type uses, the building was renovated for new life as a professional office space. 

The open plan of the space and extensive use of glass partitions facilitates collaboration and ease of communication.  New workstations and partitions in natural wood and bright accent colors define various work areas while maintaining the openness of the space.  Their character complements the building’s exposed wooden bow truss roof and raw concrete blocks.  Plentiful natural light permeates the space from skylights and large windows.  Berliner repurposed a commercial product intended to support raised flooring as wall-mounted, magnetic display panels which serves as an innovative way to display and collaborate on our latest work.


Client: Held Properties
Project Size: 300,000 SF
Budget: $2,000,000

Renovations to these 1970s twin medical office buildings located at 2001 and 2021 Santa Monica Boulevard include updates to the public plaza, lobbies, elevator and restrooms.  The exterior curtain wall is being renovated to include new mullions and updated building signage. To help visitors better navigate the two properties, an information kiosk is being added as well as a pedestrian bridge that is covered by a lit walkway canopy.


Client: Douglas Emmett
Project Size: 250,000 SF
Budget: $1,500,000

Berliner completed the renovation of the public spaces at the 401 Wilshire Boulevard office building in Santa Monica, California. Berliner provided architectural and interior design that included the renovation of the ground floor lobby and entry, multi-tenant elevator vestibules and corridors, seven elevator cabs, and all public restrooms. A new glass entry system was installed and full height stainless steel column wraps were exposed at the outside of the building, highlighting the entry and enhancing the lobby with natural light.


Client: Douglas Emmett
Project Size:
 250,000 SF
Budget: $8,000,000

Valley Office Plaza is a high-rise office building originally constructed in 1962. Berliner designed the renovation of all the public spaces including the ground floor lobby, elevator cabs, corridors and restrooms. The building was seismically strengthened and brought into compliance with ADA requirements. 

The new lobby and building entry brought the original building architecture to life through the use of rich materials and dramatic lighting.


Client: Douglas Emmett
Project Size: 150,000 SF
Budget: $2,500,000

As part of this commercial tenant improvement project, Berliner designed the renovation of the Bank of America building located in Beverly Hills, California. The updates to the 1960's office building included new finishes, lighting, restrooms and elevator cabs, giving it a fresh and contemporary feel.

The two-story ground floor lobby is dramatically lit from the edges, with the light grazing over Venetian plaster and wood paneled walls. New lighting, carpeting, and wall covering all serve to open up the existing narrow and low spaces.

New tenant signage was designed to complement the building finishes, and all restrooms, elevator cabs and tenant corridors were brought into ADA compliance.