Glendale Screening Rooms
Project Size: 
4,000 SF
Budget: $230,000

Berliner Architects recently renovated twin theaters in Glendale. This renovation included improved acoustics, new lighting and a new sound system, along with additional seating. 


Client: Sony Pictures
Project Size: 4,000 SF
Budget: $230,000

As part of the on-going relationship with Sony Pictures, Berliner completed a renovation of the Overland Entry at their lot in Culver City, California.  The project, which enhanced the outdoor entry spaces, included adding new guard booths and widening the traffic lanes to improve traffic flow at peak hours. New fencing, lighting, painting and landscape further enhance the entry. 


Client: Sony Pictures Entertainment
Project Size: 1,580 SF
Budget: N/A

The Backstage Theater - 3D Screening Room Project at Sony Pictures expanded the existing film projection room to integrate the latest 3D digital projection technology. Considerations for structural, mechanical and acoustics performance, as well as the building’s historic designation, established the basis of this design. The scope of the work also included the renovation of an adjacent 102-seat screening room and ADA upgrades


Client: Sony Pictures Entertainment
Project Size: 1,500 SF
Budget: $500,000

As part of the firm’s on-going work on the Sony Pictures Entertainment

lot in Culver City, Berliner Architects renovated two existing Capra Color edit rooms for Sony Color Works. The renovations included new lighting, updated A/V equipment, ADA code compliance, selection of furniture and fixtures, and acoustical design


Client: Warner Bros Studios
Project Size: 40,000 SF
Budget: $1,500,000

After Warner Bros. Studios’ wardrobe department relocated out of a 40,000-square foot building that is a key part of the studio lot’s historic administrative quadrangle, the building was repurposed to accommodate offices for feature production.

A new lobby infill structure connects two existing buildings that were completely renovated and restored to their original appearance. The production offices in the redeveloped interior surround two new enclosed courtyards and have direct adjacency to the executive offices of the studio.

ADA compliance, structural upgrades, and new mechanical, electrical and plumbing systems were all included in the project scope.


Client: Warner Bros
Project Size: 150,000 SF
Budget: $25,000,000

The Warner Triangle Building is a five-story office complex with four subterranean levels of parking, directly across from the Warner Bros. Studios lot in Burbank. The building’s architecture relates directly to the lot’s characteristic historical structures through the use of similar materials, colors, scales of openings and details.

The project is at a key intersection forming a gateway into the city of Burbank. Its design incorporates three large billboards reminiscent of ones that originally occupied a portion of the site. Portals through the building align with the adjacent streets, and its entry sequence reinforces pedestrian circulation to and from the studio lot.

Interior planning provides for the flexible configuration of offices, with a palette of materials that complements the building’s architecture. Restaurants are located on the ground floor.