04-Courtyard Pan 1 small.jpg

Valley College Arts Courtyard Renovation

Client: LACCD

Scope: Renovation

Size: 2,000

Completion: 2006

Project Manager: Lautaro Galvez, LEED AP

 

Berliner Architects' renovation of the Arts Building Courtyard at Los Angeles Valley College has transformed a dreary and little-used space into an inviting amenity for the entire college community. The principal new feature is a graceful steel trellis designed to complement the mid-century modern character of the courtyard's architecture, providing shade and a sense of enclosure for the space. 

 


 

01-Courtyard Fountain small.jpg

The foundation pool, dry for years, has been restored, enhanced by new landscaping to create a cool oasis. New furnishings, selected for long-term durability and easy of maintenance have an urbane, elegant style which enhances their setting. Lighting has been upgraded, making the courtyard usable and inviting by night. The 2,000SF Arts Courtyard is able to serve many functions, from casual everyday student gatherings to formal evening receptions for art shows.

05-a Plant and Trellis small.jpg
02-Courtyard Pan 3b small.jpg